VIRtuální HumbookFest? - Humbook plátek #5 (Olivka)

Před několika dny nám na sociálních sítích přistála čerstvá zpráva ohledně letošního HumbookFestu... Kvůli opatřením proti koronaviru se letošní festival YA knih bude konat pouze virtuálně. Je to smutná zpráva, ale pokud se dostanete až nakonec tohoto článku, naši ambasadoři vá poví, v čem konkrétně bude online varianta lepší.

HumbookFest můžete v online podobě zdarma sledovat jako živé vysílání na YouTube Humbooku v den původního konání, tedy 10.10. 2020. Mezi jednotlivými besedami budou přestávky, ve kterých vám promítneme videa, navazující na program, autory i na vás jako diváky. Můžete tedy celou akci sledovat v přímém přenosu, nebo se později podívat na záznam. Fest je letos událostí do sta účastníků, mezi kterými budou blogeři, autoři, ambasadoři, organizátoři a vy můžete vyhrát exkluzivní vstup v chystané soutěži. Protože je HumbookFest letos zdrama, chtěli bychom vás jménem organizátorů poprosit, abyste přispěli nákupem VIP Humbook tašky s exkluzivní reading copy, nebo koupí merche a knih od přítomných autorů v online Humbook stánku. (Aspoň se nebudete muset tlačit v té frontě jako každý rok, že?) 

Rozhodně si nenechte zkazit náladu tím, že váš chystaný cosplay teď můžete vyhodit do koše. TO URČITĚ NEDĚLEJTE! Budeme rádi, když se v pohodlí u vás doma nachystáte na HumbookFest, tak jako jste zvyklí, když probíhá offline. (A nebo si ten cosplay schovejte na příští rok :))

Co se týče programu, tak pro jeho přesné znění doporučuji skočit na blog Humbooku (nebo kliknout na tento odkaz) a přečíst si více o jednotlivých besedách, co nás letos čekají. Kompletně zachovány zůstaly dvě besedy a to Jak se nechytit v síti a Vznik knihy krok za krokem. Tady bude pravděpodobně stejná skupina lidí, jako byla plánována pro offline HumbookFest. Lehce se nám změní beseda o Heavy contemporary, kde se nám spolu s Theo Addairem, Annou Musilovou a Annou Bachorovou představí i Pavel Bareš s jeho novinkou Meta. Maličká změna je i v (pro mě nejočekávanější) hře Little Box of Yes. Měli jsme se potkat s Kovym a Lubošem Kulíškem v doprovodu výborné české autorky Katky Šardické. Tyhle dva (převážně) youtubery bohužel neuvidíme, ale jejich místo nahradí Ola Nofreeusernames, Pavel Bareš, Alžběta Bílková, Anna Musilová a Theo Addair. Za mě tohle kombo bude fungovat úplně skvěle. Taky pro nás organizátoři vymysleli nový bod programu. Objeví se opět Katka Šardická, Alžběta Bílková a k nim se připojí Alžběta Komrsková, autorka letošního HumbookStartu, a Júlia Matulová, autorka Spící Beatrice. Tato hra spočívá v tom, že autorky jsou zavaleny otázkami, které jim nemusí být úplně příjemné, pokud ale nebudou chtít odpovídat, musí splnit nějaký úkol. Věřím, že i tohle bude velmi zábavné.

To by bylo k tomu nejzákladnějšímu asi vše a TĚŠÍME SE NA VÁS NA ONLINE HUMBOOKFESTU!! A teď už se pojďme podívat, co pozitivního na online verzi našeho oblíbeného Humbooku vidí naši ambasadoři!

@tessacarter_cosplay - Lidé si vyzkouší jinou formu HumbookFestu, která není vůbec špatná, je hodně mladých lidí, co nemůžou jet ten den do Prahy nebo jim to rodiče nedovolí a nebo jsou ten den nemocní. Takže si myslím že HumbookFest on-line je velmi dobrý nápad. Hlavně do budoucna to řeší všechny on-line Humbook akce, kdyby náhodou tato pandemie byla stále takhle špatná tak tohle je nejlepší řešení jak lidem přinést radost a vlastně na fest je vždy omezené místo a na on-line fest ne. Může se tedy koukat každý. Myslím, že nás lidé budou vnímat jako partičku nebo nějaký televizní pořad. Pobaví se a obohatí je to, můžou se těšit na skvělý program, který i přes to, že jsme to museli uzpůsobit, je boží! Jak říká Ola, bude to top strop i tak!

@dee_the_peculiar_booksloth - Proč je humbook online super, ba lepší než klasický fest? Tak zaprvý - je seškrtanej program. Vím, jak to zní, but hear me out. Poskládalo se to nejlepší z původního programu, něco se přidalo a vy můžete stihnout ÚPLNĚ VŠECHNO. Nevím jak vy, ale já si teda nikdy komplet program neužila. A zadruhý, pokud jste lenochodi jako já, tak možnost účastnit se Humbooku a přitom nevylézt z postele je něco jako splněný sen.

@maya_and_books - Na online Humbook festu je podle mě skvělé to, že se uvidíme všichni bez ohledu na to, kdo je z jaké dálky. Také hlavně mně odpadá jedna obří starost a tou jsou besedy, které se kryly. Takhle půjde vše hezky za sebou a nebudou vznikat zmatky. No a tou nejlepší věcí pro introverty je určitě bezpečí domova! 

@bookbypatrik - Spoustu lidí třeba nemá možnost se dostavit na Humbook osobně, mají Prahu daleko nebo se už na ně nedostali lístky apod. A právě v tomto případě si myslím, že je on-line HumbookFest lepší, protože se na něj můžou podívat úplně všichni.

@anet_z_knihy Myslim si, že Humbook online je lepší v tom, že nás může být na síti připojený neomezený počet, ten hrozný vir si na nás nepřijde a nadšení do dalšího offline ročníku bude ještě větší, protože se tento rok uvidime jen skrze monitor❤️ 

@adelina_cte - I když jsme se asi všichni těšili, že se zase po dlouhé době uvidíme naživo, HumbookFest online má taky plno výhod. Jednou z nich je, že na stream se může přihlásit kdokoliv, ať už to má do Prahy jakkoliv daleko a taky, že všechny našetřené úspory může (a musí!😂) utratit v online stánku! Navíc se nikdo nevystavíte možné korona nákaze a užijete si festival v cosplayi z pohodlí domova, takže se celá akce jistě stala mnohem příjemnější pro všechny introverty☺️

Komentáře

Oblíbené příspěvky