Humbookfest? Kdy? Kde? Virtuálně? - Humbook plátek #2 (Olivka)

Zdravím vás u dalšího článku z našeho Humbook plátku, který vám přináší horké novinky ze světa Humbookfestu a už dnes jsme schopni vám na některé otázky ohledně festu odpovědět. Sestavili jsme pro vás skupinu několika otázek, které by vás potenciálně ohledně Humbookfestu mohly zajímat. Máme tu také spoustu překvapení, protože ne všechno je jisté. Koronavirová situace nám totiž přináší na Humbookfest naprosto speciální a trochu akční podmínky. Ale teď už se vrhneme na ty otázky?
Bude se letos Humbookfest vůbec konat?
Ano! Humbookfest je samozřejmě rozplánovaný a počítá se s tím, že se klasicky knihomolové v říjnu naživo sejdou. Stále se také ale počítá s tím, že nebude možné Humbookfest za aktuální situace uskutečnit. Pracuje se však na virtuálním Humbookfestu, který by tedy proběhl v bezpečí vašich domovů. Nic tedy není stoprocentně jisté.

Bude Humbookfest zase v Kongresovém centru?
A teď vás možná překvapím! Ne, Humbookfest letos v našem oblíbeném Kongresovém centru nebude. Fest se nakonec bude konat v prostorách pražského Cubex Centra. Plánované datum je 10. října 2020.

Jak to bude s zahraniční účastí?
Novinkou také je, že letos si asi neužijeme žádné zahraniční autory. Ale rozhodně nevěšte hlavu, protože Humbookfest přivítá obrovskou spoustu českých hvězd a celá akce bude ryze česká! Nemůžu víc prozradit, ale bude zde i spoustu novinek v programu, takže to bude absolutně boží i bez zahraniční účasti.

Jaká bude kapacita Humbookfestu?
To stále není jisté. Humbookfest se určitě bude konat, jestliže budou vládou povolené aspoň akce do 500 lidí, ale celkově to dost záleží právě na státních nařízeních. Je tedy možné, že zaplníme celé Cubex Centrum, ale taky se může stát, že nás bude jen 500. Všechny informace přijdou postupně a my doufáme, že se co nejdřív dozvíme, jak to tedy vlastně bude.

Kdy se plánuje prodej lístků?
Prodej lístků se klasicky plánuje na konec srpna, jako je tomu každým rokem. Je to ale také nestálý termín. Je totiž klidně možné, že se lístky budou prodávat až v září. Prodej se totiž plánuje na dobu, kdy už budou jasné podmínky pro náš festival.

Budu muset mít na Humbookfestu roušku?
Pravděpodobně. Je to také dost nejisté, ale s největší pravděpodobností to tak bude. K dispozici budou nejspíš i dezinfekce a při vstupu se bude měřit teplota. Samozřejmě to všechno záleží na nařízeních vlády a je možné, že vůbec roušku nebudeme muset mít.


Kde můžu sledovat novinky a upřesnění ohledně Humbookfestu?
Nejlepší místo, kde se k vám dostanou další informace ohledně festivalu je událost na Facebooku. Když si na Facebooku vyhledáte Humbookfest 2020 a klikněte na tlačítko "zúčastním se" na "zajímá mě", tak vám přijde upozornění na každou aktualizaci k této události, takže budete mít všechny informace z první ruky.


To jsou tedy nejčastěji kladené otázky, na které již známe odpověď. Nic není stoprocentně jisté, ale já i další ambasadoři doufáme, že se nám společně s organizátory podaří připravit skvělý Humbookfest, přestože aktuální situace to trochu komplikuje. Snad se i vy těšíte a stay tuned na další novinky. Tenhle super improvizovaný Humbookfest bude totiž ještě zajímavý!

Komentáře

Oblíbené příspěvky